ONZE TECHNIEKEN

VOLGENDE TECHNIEKEN ZETTEN WE IN OM JOUW PROJECTEN TE REALISEREN
CONTACTEER ONS

VLOEREN ZONDER SLIJTLAAG

Betonvloeren zonder slijtlaag kunnen gebruikt worden als ondervloer voor kunststofvloeren, chemisch bestendige vloeren en zelfs sportvloeren. Dit type betonvloer heeft geen slijtlaag nodig.

INGESTROOIDE VLOEREN (MET SLIJTLAAG)

Dé meest courante techniek om een vloer duurzamer te maken, is het instrooien van een droog slijtlaagmengsel. Kebro verwerkt een uitgebreid gamma slijtlaagmengsels; van gewone quartz tot diamant en van de kleur witgrijs tot zwart.

RENOVATIEVLOEREN

Bij deze techniek wordt het versleten oppervlak van de oude betonvloer afgeschraapt. Op het gefreesde oppervlak wordt een hechtlaag aangebracht en daarbovenop wordt een nieuwe massieve natte slijtlaag geplaatst. De slijtlaag is verkrijgbaar in verschillende kleuren en slijtvastheden.

OPWAARDEREN OF VERBETEREN VAN VLOEREN

Elke betonvloer kan vroeg of laat onderhevig zijn aan lichte slijtage of vervuiling of een betonvloer kan mislukt of verregend zijn. Voor elk probleem biedt Kebro een gepaste oplossing aan om een minderwaardige vloer een tweede leven te geven.

UITGEWASSEN BETON

Een alternatieve vorm van een betonverharding is uitgewassen beton. Dit type beton heeft een esthetisch karakter. Het uitzicht wordt  bepaald door een combinatie van mortel met veel of weinig en grote of kleine granulaten (al dan niet in een bepaalde kleur) die zichtbaar zijn aan het oppervlak.

ZELF-EGALISERENDE VLOEREN

Zelf-egaliserende vloeren combineren het voordeel van een geringe dikte (vanaf 3 mm) met een snelle uitharding. Ze zijn bovendien bijna perfect vlak. Ideaal als “snelle” oplossing, in zowel industriële als niet-industriële toepassingen.

AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN

GLAD GEPOLIERD

Polieren of vlinderen gebeurt met poliermachines, ook bekend als ‘helikopters’. Een gepolierde vloer heeft een mooi glad en gesloten oppervlak met een matglanzende look. Het uitzicht is niet perfect uniform, maar eerder gewolkt.

GLANZEND GEPOLIJST

Na het polierproces kan een vloeroppervlak van een industriële vloer verder gepolijst worden met een mat tot hoogglanzend uitzicht als resultaat.

ANTISLIP GEPOLIERD

Hoe minder polierbeurten, hoe ruwer het oppervlak. Zo kan een betonnen vloer een lichte tot zware antislip afwerking krijgen.

GEBORSTELD

Voor buitenverhardingen is borstelen de meest voorkomende afwerkingstechniek. Het zorgt voor meer antislip en betere tractie. Het verse betonoppervlak wordt een aantal keer voorgedraaid met poliermachines. Nadien wordt met een borstel een fijne lijnstructuur gemaakt in het verse beton.